diós gluténmentes keksz

Mindig legyen valami finom és gluténmentes rágnivaló otthon! Bármikor jól jöhet. Ha váratlanul vendégek jönnek, ha Rád jön a nassolhatnék, de kiváló uzsonnára vagy tízóraira is. Próbáld ki: diós gluténmentes keksz rizsliszttel.

Diós gluténmentes keksz hozzávalói 24 db-hoz:

Diós rizslisztes keksz elkészítése:

  • Keverd össze egy tálba a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a darált diót, a gluténmentes sütőport, a cukrot és a csipet sót.
  • Add hozzá a 2 db tojást és keverd el benne.
  • A vajat olvaszd és egyenletesen locsold meg vele a diós kekszmasszát. Az egészet dolgozd össze, majd tedd be a hűtőbe kb. 30 percre.
  • A pihentetés után vedd ki a hűtőből és vízes kézzel formázz kb. ping-pong labda nagyságú golyókat a diós keksztésztából.
  • Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezd a golókat és villával lapítsd ki őket kb. fél cm vastagságúra.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt kisül egy adag diós gluténmentes keksz rizsliszttel.

További gluténmentes kekszek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük