Mindig legyen valami finom és gluténmentes rágnivaló otthon! Bármikor jól jöhet. Ha váratlanul vendégek jönnek, ha Rád jön a nassolhatnék, de kiváló uzsonnára vagy tízóraira is. Próbáld ki: diós gluténmentes keksz rizsliszttel.
Diós gluténmentes keksz hozzávalói 24 db-hoz:
- 24 dkg rizsliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 zacskó gluténmentes sütőpor
- 120 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 db közepes tojás
- 10 dkg margarin (vagy vaj)
- 1-2 marék (20-40 g) csokicsepp ízlés szerint, de el is hagyható
Diós rizslisztes keksz elkészítése:
- Keverd össze egy tálba a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a darált diót, a gluténmentes sütőport, a cukrot és a csipet sót.
- Add hozzá a 2 db tojást és keverd el benne.
- A vajat olvaszd és egyenletesen locsold meg vele a diós kekszmasszát. Az egészet dolgozd össze, majd tedd be a hűtőbe kb. 30 percre.
- A pihentetés után vedd ki a hűtőből és vízes kézzel formázz kb. ping-pong labda nagyságú golyókat a diós keksztésztából.
- Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezd a golókat és villával lapítsd ki őket kb. fél cm vastagságúra.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt kisül egy adag diós gluténmentes keksz rizsliszttel.