Ahhoz képest amilyen finom nagyon egyszerűen elkészíthető, így ne hagyd ki ezt a szuper receptet a menüből: diópesztós csirkés tészta. Isteni! Imádni fogjátok!
Diópesztós csirkés tészta hozzávalói 4 fő részére:
Diópesztó hozzávalói:
- 10 dkg pirított dió
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld (jobb híján szárított is megteszi)
- 1 kis csokor friss bazsalikom (jobb híján szárított is megteszi)
- 2 teáskanál citromlé
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
Csirkés tészta hozzávalói:
- kb. 40 dkg gluténmentes fusilli
- 250 g csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 2 dl 35 %-os tejszín
- zsiradék
- só
- őrölt bors
- 1 merőkanálnyi a tészta főzőlevéből
Diópesztós csirkés tészta elkészítése:
- A pesztó hozzávalóit tedd egy késes aprítóba és dolgozd össze őket. Majd tedd félre az elkészült diópesztót.
- A gluténmentes fusillit a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd meg, de a főzőlevélből tegyél félre 1-2 dl-t.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és kevés zsiradékon kezd el megdinsztelni. Ha már üveges add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Sózd és borsozd.
- Ha a hús kifehéredett add hozzá a mustárt, a diópesztót, a vörösáfonyát, a tejszínt és a tészta főzőlevéből 1 decit.
- Az egészet jól forgasd össze. Ha elkezd rotyogni add hozzá a kifőtt tésztát, forgasd össze és már tálalhatod is.