Nem kell hozzá habarás, sem rántás, így gluténmentes és még diétás is ez a finom és tápláló kapros cukkinifőzelék.
Kapros cukkinifőzelék hozzávalói:
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kg gyalult cukkini
- 2 dl víz
- 2 dl tej
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Cukkinifőzelék elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a kaprot mosd meg és aprítsd fel.
- A vajat olvaszd meg és a felaprított vöröshagymát párold benne üvegesre, majd add hozzá a pirospaprikát és a kapor felét, 2 percig kis lángon kevergesd.
- Add hozzá a gyalult cukkinit, a tejet és a vizet.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, keverd jól össze, majd letakarva kb. 15-20 percig párold.
- Vegyél ki 2 merőkanál főzeléket és turmixold össze, majd öntsd vissza az edénybe és keverd el alaposan.
- Add hozzá a főzelékhez a maradék kaprot, további 2 perc főzés után már kész is a kapros cukkinifőzelék. Kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.
- A kapros cukkinifőzelék magában is finom és fogyasztható, de célszerű pörkölttel, fasírttal, sült kolbászdarabokkal, natúr hússzelettel tálalni.