Darált húsos-ricottás cukkini tekercsek

Darált húsos-ricottás cukkini tekercsek

Egy újabb finom étel cukkinivel! Egy kis hús, egy kis zöldség, egy kis ricotta és némi sajt: darált húsos-ricottás cukkini tekercsek.

Cukkini tekercsek hozzávalói:

Darált húsos-ricottás cukkini tekercsek elkészítése:

  • Egy serpenyőben olvaszd meg a zsiradékot, majd tedd rá a darált sertéshús és süsd kifehéredésig.
  • Ezután add hozzá a ricottát és a metélőhagymát. Sózd, borsozd és forgasd össze, majd vedd le a tűzről.
  • A sütőtálba öntsd bele a paradicsompürét.
  • A cukkinit hámozd meg, majd hosszában zöldséghámozóval vagy egyéb eszközzel készíts belőle szalagokat. A szalagok ideális vastagsága 2 mm, ha vastagabbak nehezebb belőlük a tekercseket megcsinálni.
  • A cukkinikből készíts tekercseket és állítsd őket a paradicsommártásba. Ezután a darált húsos-ricottás masszát kanalazd bele a cukkinitekercsekbe. Alufóliával fedd le a tetejét.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig süsd fóliával lefedve, majd vedd ki és szórd meg a tekercseket a reszelt sajttal. Ezután már fólia nélkül süsd további 10 percig, ha lehet felső sütéssel.
  • Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni. Rizzsel, pirítóssal tálald.

További cukkinis gluténmentes receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük