Egy újabb finom étel cukkinivel! Egy kis hús, egy kis zöldség, egy kis ricotta és némi sajt: darált húsos-ricottás cukkini tekercsek.
Cukkini tekercsek hozzávalói:
- 2 evőkanál zsiradék
- 30 dkg darált sertéshús
- 25 dkg ricotta
- 2 evőkanál metélőhagyma
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- 3 dl paradicsompüré
- 1 db közepes cukkini
- 10 dkg trappista sajt
Darált húsos-ricottás cukkini tekercsek elkészítése:
- Egy serpenyőben olvaszd meg a zsiradékot, majd tedd rá a darált sertéshús és süsd kifehéredésig.
- Ezután add hozzá a ricottát és a metélőhagymát. Sózd, borsozd és forgasd össze, majd vedd le a tűzről.
- A sütőtálba öntsd bele a paradicsompürét.
- A cukkinit hámozd meg, majd hosszában zöldséghámozóval vagy egyéb eszközzel készíts belőle szalagokat. A szalagok ideális vastagsága 2 mm, ha vastagabbak nehezebb belőlük a tekercseket megcsinálni.
- A cukkinikből készíts tekercseket és állítsd őket a paradicsommártásba. Ezután a darált húsos-ricottás masszát kanalazd bele a cukkinitekercsekbe. Alufóliával fedd le a tetejét.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig süsd fóliával lefedve, majd vedd ki és szórd meg a tekercseket a reszelt sajttal. Ezután már fólia nélkül süsd további 10 percig, ha lehet felső sütéssel.
- Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni. Rizzsel, pirítóssal tálald.
További cukkinis gluténmentes receptek:
- Gombával és tojással töltött cukkini
- Paradicsomos-cukkinis-babos tészta
- Gluténmentes cukkinifelfújt
- Gluténmentes cukkinis-sajtos muffin
- Cukkinis-csokis gluténmentes kevert sütemény
- Gluténmentes zabpelyhes cukkinitócsi
- Cukkinis sütemény gluténmentesen
- Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal
- Töltött vajtök
- Egyszerű tökfőzelék