Húsmentes, gluténmentes ételt ennél? Végy egy cukkinit és készítsd el ezt a tápláló és egészséges ételt: cukkinifelfújt gluténmentesen. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Cukkinifelfújt hozzávalói:
- 50-60 dkg cukkini
- 4 db tojás
- 10 dkg rizsliszt
- 3 dl tej
- 5 + 5 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- zsiradék a sütőtál kikenéséhez
Cukkinifelfújt elkészítése gluténmentesen:
- A cukkinit mosd meg, szeleteld fel, távolítsd el a héját és a puha magos belső részét, majd kockázd fel kb. 1 x 1 cm-es darabokra.
- A 4 darab egész tojást verd fel, add hozzá a rizslisztet, a 3 dl tejet, 5 dkg sajtot. Ízesítsd a sóval, az őrölt borssal és a szerecsendióval, majd az egészet alaposan keverd össze.
- A sütőtálat kend ki vékonyan zsiradékkal, öntsd bele a felkockázott cukkinit, majd öntsd rá a tojásos keveréket.
- 190 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig letakarás nélkül, majd vedd ki és szórd a tetejére a maradék 5 dkg reszelt sajtot. Tedd vissza a sütőben és grill fokozatot vagy felső sütéssel további süsd addig, amíg az újonnan rátett sajt rá nem olvad és aranybarnára nem sül.