Ennél valami egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes finomságot? Egy finom citrusos torta? Citromos ricottatorta gluténmentes piskótaalappal.
Ricottatorta hozzávalói:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 250 g ricotta
- 2 dl 35 %-os habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- kandírozott citromhéj
Citromos ricottatorta elkészítése:
- Készíts 3 tojásból piskótát. A tojásokat válaszd szét, a fehérjékből verj kemény habot.
- A sárgákhoz keverd hozzá a 3 evőkanál cukrot és verd fehéredésig. Ezután add hozzá a 3 evőkanál Enjoy free lisztet és ismét dolgozd jól át a masszát.
- Zsiradékkal kikent, gluténmentes liszttel megszórt 24 cm-es tortaformába öntsd a piskótamasszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát. Ezzez kb. 10 perc szükséges, de minden sütő más. Mielőtt kiveszed a piskótát végezz tűpróbát, hogy átsült-e a tészta.
- A ricottakrém elkészítéséhez verd keményre a habtejszínt.
- A porcukrot keverd el alaposan a citrom kifacsart levével. Ezt apránként dolgozd bele a ricottába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habtejszínt.
- Ha a gluténmentes piskóta meghűlt vedd ki a formából és a ricottakrémet kend a tetejére. Nem kell elegyengetni simára a felületét, nyugodtan hagyd rusztikusra.
- ezután szórd meg kandírozott citromhéjjal és tálalásig, fogyasztásig tedd be a hűtőbe.