Borjúszelet fehérboros mártásban és hercegnőburgonyával

Borjúszelet fehérboros mártásban és hercegnőburgonyával

Komplett receptet keresel, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd? Íme egy ötlet: borjúszelet fehérboros mártásban és hercegnőburgonyával. Meglátod isteni!

Fehérboros mártásos borjúszelet hozzávalói:

Borjúszelet elkészítése fehérboros mártásban:

  • A mustár keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a majoránnával.
  • A borjúhúst szeleted fel, a húsok mindkét oldalát kend be az imént elkészített mustáros páccal.
  • A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olívaolajon kezd el fonnyasztani. Majd add hozzá a zöldségalaplevet és a bort. Keverd össze, majd tedd bele a mustárpácos hússzeleteket. Fedő alatt főzd puhára a borjúhús szeleteket.
  • Ha a húsok átfőttek, megpuhultak, vedd ki őket a főzőléből és a mártás mixeld össze. Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd bele a főzőtejszínt és add hozzá a mézet. Főzd sűrűre a fehérboros mártást.
  • Ha a mártás kész, tedd vissza bele a borjúszeleteket.

Hercegnőburgonya hozzávalói:

Hercegnőburgonya elkészítése:

  • A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel és tedd fel főni enyhén sós vízben. Ha kell egy kis segítség itt megtudhatod, hogyan kell krumplit főzni.
  • Ha a burgonya megfőtt öntsd le róla a vízet, majd krumplinyomóval alaposan tört össze.
  • Ezután add hozzá az olvasztott vajat, a 3 db tojássárgáját, a főzőtejszínt és a fűszereket – só, bors, szerecsendió.
  • Alaposan dolgozd össze a burgonyás masszát, majd csillagcsöves habzsákba töltsd bele. Ne tedd teljesen tele, mert ez egy keményebb anyag, nem olyan könnyű kinyomni. Inkább töltsd a habzsákot kétszer-háromszor újra.
  • Egy sütőlemezre fektess sütőpapírt és a habzsákkal nyomj kb. dió nagyságú kupacokat a sütőpapírral.
  • 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt átsülnek a hercegnőburgonya halmok. Ekkora a tetejük szép aranybarna lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük