Csak 3 egyszerű alapanyag, némi fűszer és maximum 1 óra múlva már kész is a finom, zamatos étel: baconos mozzarellás csirkemell.
Baconos mozzarellás csirkemell hozzávalói 4 fő részére:
- 3 db csont nélküli csirkemell
- kb. 20 dkg mozzarella sajt
- kb. 15 dkg bacon
- só ízlés szerint
- fél kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
- fél teáskanál szárított morzsolt bazsalikom
Baconbe tekert mozzarellás csirkemell elkészítése:
- A csirkemelleket hosszában / lapjával vágd két részre, ha nagyobbak, vastagabbak, akkor próbáld meg 3 részre vágni. Kissé klopfold meg a hússzeleteket majd szórd meg őket egyenletesen a sóval és a fűszerekkel.
- A mozzarellát szeleteld fel, majd vágj akkora csíkokat a szeletekből, amekkorák kényelmesen elférnek majd a csirkemellszeleteken a felgöngyölés után.
- A hússzeletek fektesd le, majd helyezz mindegyik közepébe 1-1 db mozarellát és göngyöld fel. A kisebb hússzeletek sem vesznek kárba, fektess kettőt szorosan egymás mellé, így tedd rájuk a sajtot és tekerd fel.
- A tekercseket tekerd be a baconszeletekkel. Célszerű egy egész bacont hposszában rájuk tekerni és egy fél szeletet keresztbe. Megtűzni, rögzíteni a baconöket nem szükséges.
- Tedd a baconos mozzarellás csirkemellgöngyölegeket egy tepsibe vagy hőálló tálba. Zsiradék nem kell alá, saját levében kiválóan meg fog sülni.
- Fedd le alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben süss kb. 30 percig, majd vedd le a fóliát és további kb. 10 perc alatt süsd őket aranybarnára.