Az alma és a dió mindig jó páros, sok finom és tápláló étel, sütemény készíthető felhasználásukkal. Próbáld ki ezt is: almás-diós bögrés muffin gluténmentesen.
Almás-diós muffin hozzávalói:
Az alábbi mennyiségekből 24 db pici vagy 12 db nagy muffin készülhet.
- 1 csésze (3 dl) Miklós gluténmentes univerzális lisztkeverék
- fél csésze darált dió
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- fél csésze vaj vagy margarin (kb. 10 dkg)
- 4 evőkanál méz
- 2 db nagyobb alma
Almás-diós bögrés muffin elkészítése:
- Keverd össze a muffin száraz hozzávalóit: a Miklós gluténmentes univerzális lisztkeveréket, a darált dióval, a fahéjjal, a gluténmentes sütőporral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval.
- A tojásokat üsd fel és keverd habosra, majd add hozzá az olvasztott vajat és a mézet és keverd össze alaposan.
- Az almákat negyedeld fel, hámozd meg, távolítsd el a csumáját és reszeld le.
- Keverd bele a száraz hozzávalók keverékét a nedves alapanyagok elegyébe, majd add hozzá a reszelt almát is.
- Kóstold meg a tésztát és ha szükséges adj még hozzá mézet. Az alma édességétől nagyban függ, hogy mennyire lesz édes a muffin.
- Kanalazd az almás-diós muffin tésztját a muffinsütőbe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd meg a gluténmentes muffinokat. Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.