Almachutney: remek és zamatos kísérője sült húsoknak, sajtoknak. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges és finom is! Próbáld ki még ma!
Almachutney hozzávalói:
- 3 db alma
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál gyömbérpor
- 1 db narancs leve
- 100 ml fehérborecet
- 1 kávéskanál kömény
- méz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Almachutney elkészítése:
- Az almát és a vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és egy lábásban tedd fel főni az apróra vágott fokhagymával, a gyömbérrel, a narancs levével, a fehérborecettel, a mézzel és a köménnyel.
- Főzd addig, amíg az alma kissé megpuhul és a szaftja kissé besűrűsödik, majd adj hozzá csipetnyi sót és borsot.
- Tálald az almachutneyt sült húsok, sajtok mellé.
Jó étvágyat!